Sider

torsdag den 5. august 2010

På opdagelse i Nord-Minnesota med Canada i baghaven

Der virker så ordentligt i Canada
Efter gensynsfesten i Lewiston blev vi inviteret op til International Falls, på grænsen til Canada, hos, Liselottes anden værtssøster, Shelly og hendes mand Josh.  Turen derop var beregnet til 7 timer i bil, men vi ville gerne se lidt ekstra, så vi strak turen til 11 timer...

Vi mellemlandede i byen Duluth som ligger ud til Lake Superior, kæmpesø på størrelse med Skagerak og Kattegat tilsammen. Byen holdt mini Tallship Race og vupti, der lå et sejlskib, Roald Asmussen, som tidligere har gæstet Tordenskioldsdage i Frederikshavn.

Max med hvalp foran Shellys
kæmpehus, på grænsen til Canada
Da vi nåede Shelly og Josh's hus fandt vi ud af at Canada bogstaveligt lå i baghaven. Et stenkast fra flodbredden lå grænsen til Canada. Ungerne var faktisk ret ligeglade med denne topografiske lækkerbisken, for familiens Golden Retriewer, Morgan havde fået 11 små nuttede hundehvalpe. Når der kravler 11 vuffende hundehvalpe rundt på én, er det lige før man giver efter for sine børn plagen om en hund.

Dagen efter tog vi på éndagstur til Canada. Det var mest fordi det lå i baghaven og fordi vi kunne få stemplet vores pas med et ahornstempel. Det blev til en tur i en fiskebutik, med madding (kæmpebalje med blodigler). Selvfølgelig skulle ungerne prøve at have hældt igler over hænderne. Og så snuppede vi en dukkert i Rainy Lake. I følge ungerne var der, efter besøget i fiskebutikken, fyldt med igler overalt i søen!

Se billederne fra éndagsturen til Canada.

Se billederne fra International Falls.

Næste dag besluttede vi at kigge nærmere på Rainy Lake, et virvar af holme og skærgårde, mellem Canada og Minnesota. Vi lejede en katamaranmotorbåd, pakkede madpakker, en stor omgang Margarita, samt et hav af luftmadrasser og legegrej.

Liselotte slapper af alene på Rainy Lake
Det blev til en fantastisk dag på en lille ø med sandstrand, hvor der blev dykket, badet, spist, fanget krebs - og ikke mindst drukket Margarita'er på luftmadrasser. Totalt afslappende og klart på Top 3 listen over mindeværdige oplevelser fra vores tur.

Se alle billederne fra Store Badedag fra Rainy Lake her.

Vi tog afsted fra Shelly og Josh for at mellemlande hos Jana & Jeff, der imellemtiden havde indlogeret sig sammen med resten af familien på et superlækkert ferie-resort længere mod syd.

Vandsjov med ungerne og Mortons
Det blev på alle måder en mindeværdig dag og en fantastisk afslutning på vores ferie, da de havde lejet speedbåd, jetski, kajakker som vi plaskede rundt i dagen igennem. Det var rørende at tage afsked med dem, fordi at de, ligesom vi, havde nydt hinandens selskab gennem de seneste par uger.

Se billederne fra dagen sammen med Jana & Jeff på vandet.

Vi skal bestemt mødes igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar