Sider

fredag den 30. juli 2010

Gensyn med Lewiston og gamle klassekammerater + 25 Years Class Reunion


Fredag formiddag tog vi afsked med Jana og hendes familie - efter vi havde tilbragt en dejlig uge sammen. Afskeden var næsten ikke til at bære, trods det at vi vidste, at vi ville se Jana igen om lørdagen til jubilæumsfesten (og muligvis igen ugen efter ;-) Vi satte Chrysleren i gear  og kørte afsted mod Lewiston, som ligger ca. 2 timers kørsel med syd. Lewiston er en bette by med 1200 indbyggere, hvor jeg (Liselotte) har været udvekslingstudent for.... ja, 20 år siden :-)

Inden vi nåede Lewiston kørte vi igennem Rochester, som er en by på størrelse med Aalborg. Her stoppede vi og købte en baseballhandske og et par bolde til Max. Max er på denne tur blevet fuldstændig vild med baseball - og det eneste han tænker på er, at komme ud og gribe nogle bolde :-)

Det var virkelig en "trip down memory lane" for mig, da vi kørte igennem Lewiston. Noget havde forandret sig, men det meste lignede sig selv. Vi kørte igennem byen og hen til Shellys (min hostsister) storesøster Cindy, hvor vi mødtes med Shelly og hendes tre børn, Garrett, Briant og Aliana. Vi hilste selvfølgelig også på Cindy.

Herefter kørte vi ud på landet til Shelly far og mor, som stadig bor i det hus de boede i, der jeg boede hos dem. Vi hilste på Clifford som nu er 79 år og stadig i god form. Mathilda sov middagslur da vi kom - hun er voldsomt plaget af Alzheimers - men Clifford tager sig stadig af hende. Hatten af for det - det er et stor arbejde for ham.

Herefter kørte vi ud på "farmen" som de kalder den. Det er her Shellys storebror og svigerinde bor med deres yngste datter - deres fire ældste børn er flyttet hjemmefra. Det er en stor gård med malkekøer og en del ansatte. Og her vi skulle overnatte de næste par nætter. Ungerne spottede straks deres udendørs swimmingpool, men desværre måtte vi ret hurtigt køre igen, da vi havde en aftale med Mary Kay og Kenny.

Mary Kay og Kenny er et ægtepar som jeg lærte og kende da jeg var herover. Og har sidenhen holdt kontakten med dem via julekort/gaver og senere hen via email. Jeg havde kontaktet dem inden vi tog herover og spurgt om vi skulle mødes. I stedet inviterede Mary Kay og Kenny os ud på pizza-restaurant sammen med resten af det slæng jeg gik sammen med fra high school'en.

Det var super sødt af dem, da jeg så fik mulighed for at se og snakke med dem jeg egentlig allerhelst ville møde igen efter 20 år - foruden Mary Kay og Kenny. Skøn skøn aften med lækker pizza, is og efterfølgende bowling for ungerne, mens vi voksne kunne sidde og samle op på alle årene :-)

Lørdag d. 31. juli var dagen for jubilæumsfesten. Den startede med, at vi mødtes på Altura-Lewiston High School kl. 10.30 - hvor vi fik en lille "tour" på skolen for at se, hvordan den ser ud idag og mindes gamle dage. Kl. 11.30 tog vi på "Kwik Trip" - den lokale tankstation og spiste frokost. Det var her mange af os i sin tid hang ud efter skoletid :-)

Kl. 13 kørte vi ned til en park, hvor vi også havde vores børn med. Her spiste vi kage, drak limonade og legede børnelege - børnene mod de voksne :-) Det var super hyggeligt og MEGET varmt. Herefter kørte vi hjem med børnene, som skulle passes af Cindy og hendes datter Trisha. Vi var lidt spændt på det, da der jo kunne forekomme lidt kommunikationsproblemer pga sproget - men når bare der er en svimming-pool og hotdogs i nærheden, så går alt jo som det skal ;-)

Kl. 18 mødtes alle fra Class of '90 igen - denne gang i byen La Crosse i nabostaten Wisconsin. Her skulle vi alle gå ombord på en hjuldamper, hvor vi skulle spise aftensmad og hygge os de næste 3-4 timer på Mississippifloden. I invitationen stod der, at er på hjuldamperen ville være "Free cash bar" - det var Steen og jeg lidt spændte på... en bar, hvor man kunne få free cash?! Nej, desværre ikke - blot en bar, hvor man kunne købe drikkevarer med kontanter.

Turen med hjuldampere var fantastisk flot. Og det var selvfølgelig endnu engang fedt at møde folk som jeg ikke har set i 20 år - men som stadig ligner sig selv ;-)

Efter turen med hjuldamperen kørte alle hen til et hotel (Stone Creek Inn), hvor vi kunne feste resten af aftenen/natten. Nogen overnattede også på hotellet. Jeg skal hilse og sige at cocktail'ene er noget billigere her end i DK. Typisk omkring 20-30 kr. - uha uha :-) Dejlig aften!

Og forresten... på vejen hjem fra hotellet skulle vi selvfølgelig lige omkring supermarkedet kl. 1.30 om natten for at handle ind :-) Shelly manglede lige et par ting til næste morgen, hvor hun havde inviteret hele hendes familie til morgenmad på farmen. Vildt syrealistisk at komme ind i et kæmpe supermarked på størrelse med Føtex klokken midt om natten med en pind i øret... selv delikatessen var åben. Men hvem pokker handler mad ind midt om natten - altså ud over os ;-) Jeg fatter ikke, hvordan det løber rundt...

Søndag formiddag stod vi op til kæmpe amerikansk morgenmad med pølser, bacon, scramble æg, pandekager med sirup und alles... Skønt!! Familien Thompson var samlet og jeg fik nu mulighed for at hilse på Mathilda, inden vi igen pakkede kufferterne og drog med nord til International Falls (stadig Minnesota og næsten Canada), hvor Shelly og hendes familie bor. "Kun" 7 timers kørsel (uden pauser) fra Lewiston.

Se billederne på vores Picasa Web

Ingen kommentarer:

Send en kommentar